sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Neverwinter Nights - Milly & Dorin - Osa 1

Arvoisa päiväkirja!

Tästä alkaa muistelmieni sarja. Seikkailuni Dorin Tammitynnyrin kanssa oli niin eeppinen, että tunsin velvollisuutta kirjoittaa siitä. Ystävyyksiä syntyy mitä oudoimmissa tilanteissa, mutta niiden rikki repiminen vaatii suuria voimia. Sankareita on monenlaisia, kuin myös vihollisia. Tarinamme tiivistää tämän kaiken suureksi eepokseksi.

Seikkailumme alkoi Neverwinterin kaupungin heikoimmalla hetkellä. Kamala kulkutauti vaati kaupunkilaisten henkiä, ja loppua tälle kauheudelle ei näkynyt. Tarvetta oli sankarille, joka pelastaisi koko kaupungin. Lord Nasher, kaupungin kuningas oli kutsunut kaikki kynnelle kykenevät sankarinlupaukset kaupunkiin, jotta edes yksi heistä voisi pelastaa kaiken. Neverwinter – pohjoisen jalokivi - oli kuolemassa pois asukas kerrallaan.

Tapasin toverini Dorin Tammitynnyrin Neverwinterin akatemiassa, jossa meitä koulutettiin puolustamaan kaupunkia. Kaiken takana oli silloinen ystävämme Aribeth de Tylmarande, Tyrin papitar ja Lord Nasherin oikea käsi. Olimme innoissamme. Varsinkin minä, Milly Miekkanen, sillä sain vihdoinkin varkaan taidot hyvään käyttöön. Erityistaitojani olivat erilaisten ansojen purku ja lukkojen tiirikointi. Dorin taas paloi halusta käyttää kirvestään kaupungin puolustamiseksi. Meistä tuli pian hyvät ystävykset. Dorin oli kääpiö, ja minä luonnollisesti haltia. Vanha aviomieheni Heimo Miekkanen oli jo muissa puuhissa, joten päätin alkaa seikkailemaan ilman häntä. Olin myös luopunut rakkaasta tikaristani, jolla sain paljon vihollisia hengiltä Heimon kanssa. Tällä kertaa minulla oli kaksi vasaraa aseena – yksi kummassakin kädessä. Vanha kunnon linkoni oli vielä hyvässä kunnossa, vaikkei se paljoa vahikoa saanutkaan aikaiseksi. Varsinkaan, kun rahamme eivät riittäneet parempiin ammuksiin vielä silloin. Hurjan kallista puuhaa, sanon minä!

Päivät akatemiassa olivat suurimmaksi osaksi leppoisia. Kulkutauti ei ollut vielä yltänyt muuriemme sisäpuolelle. Parhaita ystäviäni Dorinin lisäksi olivat veljekset Pavel ja Bim. Meitä naisia oli akatemiassa vähemmän, mutta olimme silti yhtä taitavia kuin kaikki muutkin. Pian me kaikki valmistuimme sankareiksi, ja edessä oli onnen aika.

Tehtävämme muuttui kuitenkin monimutkaiseksi, kun olimme vastaanottamassa valmistujaislahjaamme Aribethilta. Viholliset hyökkäsivät kimppuumme kesken juhlatilaisuuden. He tappoivat lähestulkoon joka ikisen henkilön rakennuksen sisällä. Vain minä, Dorin, Pavel ja Aribeth selvisimme. Tilanne oli toivoton. Kulkutaudin parannuskeinon ainesosat katosivat kaupungin kaduille. Ainesosia oli neljä: Taianomainen sulka, nippu dryadin hiuksia, älykkyyden ahmijan aivot, ja käärmemäisen yuan-tin sydän. Tapasimme Aribethin Tyrin temppelissä tragedian jälkeen, taisteltuamme tiemme läpi vihollisten valloittaman akatemian. Hän antoi meille arvokkaita ohjeita ainesosien pelastamista varten. Tämä oli nyt tehtävämme. Parannuskeinon ainesosat oli pakko palauttaa oikeisiin käsiin.

Aribeth oli hyvä ystävämme. Saimme häneltä mukaamme myös erityisen kiven, jota käyttämällä pääsemme liikkumaan temppeliin aina, kun tarvitsemme parantajan taitoja. Saimme myös hieman rahaa, jolla päästä alkuun. Tarvitsimme kipeästi tarvikkeita ja aseita. Olimme aloittelijoita suuressa maailmassa, eikä tehtävä tulisi olemaan helppo.

Heti ensitöiksemme haimme Dorinille parantajan, joka seuraisi meitä koko seikkailumme ajan. Suuntasimme siis paikalliseen palkkasotureiden kiltaan. Ehdokkaita oli paljon, mutta eräs mukava nainen oli meille juuri sopiva. Hän oli Linu La’Neral, papitar, joka osasi arvokkaan parantamisen taidon. Hän pystyi myös kääntämään kaikki epäkuolleet vihollisemme pois yhdellä loitsulla. Suurimmaksi osaksi hän jopa osasi itse tajuta, että loitsua kannatti käyttää. Linun läsnäolo teki zombien tappamisesta huomattavasti helpompaa. Parantamisen kanssa hän ei ollut yhtä fiksu. Joskus hän aloitti loitsun tekemisen, mutta tuli sitten toisiin aatoksiin, ja lopetti taikomisen kokonaan. Siitä huolimatta hän oli erittäin kätevä apuri jo Neverwinterissä.

Neverwinter oli ahdingossa. Sen eri osat taistelivat omalla tavallaan kulkutautia vastaan. Joka puolella oli kasoittain kuolleita ruumiita, joiden polttamisesta sai hieman seikkailijan kokoemusta. Oli slummia, satamaa ja rikkaiden alueita. Kaupungin vankila oli kaaoksen vallassa, ja merirosvot terrorisoivat satamaa. Vain hyvätuloisten alue Blacklake oli säästynyt tuholta. Sielläkin oli kuitenkin ongelmia vaikka muille jakaisi, ja tauti kolkutti jatkuvasti ovella. Kaupungin keskustassa Ophala Cheldarstorn pyöritti kaupungin ainoaa toiminnassa olevaa bordellia. Monet kaupat pitivät myös oviaan auki, mikä helpotti meidän tehtäväämme. Joissain kaupoissa oli hyvinkin käyttökelpoista tavaraa. Rahaa meille kertyi pikkuhiljaa, kun myimme kaduilta löytämäämme tavaraa. Seikkailijoille on täysin normaalia löytää eeppinen ase tai haarniska kadunvarren puisesta tynnyristä. Myös jalokiviä tuli kerättyä paljon jo silloin.

Seikkaileminen oli silloin vielä niin yksinkertaista. Jos minä tai Dorin satuimme kuolemaan, oli ainoa oikea vaihtoehto yrittää uudestaan lataamalla peli. Pystyimme toki heräämään henkiin ja palaamaan Tyrin temppeliin, mutta se maksoi hurjan määrän kultaa ja vielä enemmän kallisarvoista kokemusta, jolla loppujenlopuksi pääsimme seuraaville tasoille.  Taisteleminen vihollisten kanssa oli tuskaisaa, mutta onneksi suurin osa niistä oli surkeita karanneita vankeja tai heikkoja zombeja. Välillä vastaan tuli pahempiakin vastuksia, joiden kanssa piti oikeasti suunnitella strategiaa.  Kaikista vaikein oli ikivanhasta kryptasta löytynyt valtava hämähäkki, jota jouduimme hakkaamaan todella kauan, ennenkuin vihdoin voitimme. Myöskään vankilan karannut velho ei ollut helppo. Olemme Dorinin kanssa allergisia tulipalloille.

Etsimämme ainesosat oli ripoteltu pitkin kaupunginosia. Sulka löytyi satamasta, dryadin hiukset Blacklakesta, aivot vankilasta ja sydän hautausmaalta. Meillä oli myös lukematon määrä sivutehtäviä. Suurimmaksi osaksi etsimme ystävällisten kaupunkilaisten omaisia ja ystäviä. Myös Neverin hautojen etsiminen oli kiva tehtävä. Autoimme myös erästä druidia lopettamaan julman eläintarhan ylläpidon. Teimme kaikenlaista sekalaista ansaitaksemme lisää kokemusta, joka oli arvokkaampaa kuin kulta. Silti huomiomme kiinnittyi eniten parannuskeinon löytämiseen.

Sitten kun vihdoinkin saimme kerättyä kaikki neljä ainesosaa, oli seuraava vaihe lääkkeen valmistus. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan, vaan valeasuissa olleet kultistit saivat lääkkeen itselleen. Tottakai heidän peräänsä piti lähettää luotettava sankari tai kolme... Niinpä minä, Dorin ja Linu syöksyimme läpi portaalin pahisten perään. Koko hommasta kehkeytyi tragedia. Kultti oli pakko tuhota kokonaan, ennenkuin Neverwinter olisi mennyttä! Siitä kuitenkin lisää seuraavassa tekstissä.

Nyt kun muistelen seikkailuamme Neverwinterin kaupungissa tähän tekstiin, niin voin sanoa, että se oli samalla hauska ja jännittävä. Kaupungin ympäristö oli laaja, ja vastaantulleet henkilöt mielenkiintoisia. Kaupungissa oli paljon kohteita, joihin pääsi sisälle, vaikka jokainen rakennus oli valtava sisältä ja ulkoa pikkuruinen. Mutta pikkuvikoja ne olivat... Minä, Dorin ja Linu olimme nyt kaupungin tärkeimmät sankarit. Tarinamme jatkuu, kunhan saan taas kirjoitettua lisää tekstiä tähän muistelmaani. Toivon tarinani lukijoille erittäin hyvää päivää!


- Milly (Lissu)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti