sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Wonderboy 3 Dragon's Trap (original 1989 & remaster 2017)

Ensimmäisenä postauksenani haluan kertoa pelistä, jonka alkuperäinen versio sai minut jäämään pelien jännittävään ja ihmeelliseen maailmaan. Kun ensikertaa lapsena sain kosketuksen bittimaailmaan pelien äärellä, oli tämä se peli. Muistan sen kuin eilisen, kun ensi kertaa sain ihka oman pelin omiin pikku kätösiini (tai sitte vain oman tapaani päätin omia sen veljiltä, kanteen oon ainaki kirjottanu kissankokoisilla kirjaimilla oman nimeni). Alkuperäinen Wonderboy III Dragon’s Trap ilmestyi vuonna 1989 Sega Master Systemille Westonen kehittämänä. Kyseinen konsoli löytyy vieläkin kotopuolesta toimintakuntoisena, harmiksi vain yhtäkään toimivaa ohjainta ei löydy.  Mitä ilmeisimmin hakkasimme Segaa liiankin innokkaasti lapsena veljieni kanssa.

Voitte kuvitella sitä ilon ja onnen määrää, kun kuulin veljeltäni pelin remaster -version julkaisusta. Nostalgian kyynel herähti heti silmäkulmaani, kun aloin miettimään kaikkia niitä tunteja mitä olin uhrannut kyseiseen peliin lapsena. En kyllä usko, että tein mitään pätevää pelissä silloin. Todennäköisimmin vain lentelin Hawk-Manina ympäri kotikylää ja olin iloinen kun sai pelata eläinhahmolla. Olin jo aiemmin aikonut hankkia itselleni Nintendo Switchin, joten luonnollisesti ajattelin hankkia pelin tälle kyseiselle konsolille sillä en malttanut odottaa PC-julkaisua. Enkä kyllä muutenkaan usko, että olisin halunnut pilata lapsuuden pelikokemusta pelaamalla kyseistä peliä näytön äärellä vaikka pääsääntöisesti PC-pelaaja olenkin (PC MASTER RACE!!!!). Remaster version loi DotEmu yhdessä Lizardcuben kanssa, ja julkaisu konsoleille tapahtui huhtikuussa -17. PC:lle peli julkaistaan vasta kesäkuussa.


Mouse-Man taistelun keskellä


Remasteroidussa versiossa voit valita kolmen vaikeusasteen välillä alottaessasi pelin. On Easy, jossa viholliset ovat heikompia ja kuolevat näin ollen nopeammin. Normal, jonka vaikeusaste vastaa alkuperäistä. Ja kolmantena vaihtoehtona Hard, jossa sinulle on annettu tietty aika saada peli läpi. Myös viholliset ovat hard tasolla vaikeampia. Peliin on laitettu mahdollisuus vaihtaa vanhojen ja uusien grafiikoiden sekä musiikkien välillä pelkällä napin painalluksella. Olihan se metkaa kesken pelin painaa nappia ja ihmetellä kuinka paljon eroa uuden ja vanhan välillä on.

Remasteriin on panostettu, sen huomaa heti pelin ulkonäössä ja musiikeissa. Peli on kuin piirroselokuva. Maisemat ovat todella kaunista katsottavaa ja niitä jääkin ihailemaan aina hetkeksi silläkin uhalla, että taivaalla leijuu murhanhimoinen tulta syöksevä pilvi. Itse hahmoista (sekä vihuista) on myös tehty todella valloittavia. Itselleni nousi heti suosikiksi miekkaa perässään vetävä Lion-Man ja hänen jopa leikkisä olemus.
Musiikit pelissä ovat kauniit, mutta jotenkin vanhat chiptunet ovat enemmän mukaansa tempaavia ja luovat itselle ainakin sellaisen sankarin olemuksen. En ihmettelis vaikka lähtisin kyseistä musiikkia kuunnellen pihalle heilumaan jonkun kepin kanssa ja etsimään lohikäärmettä tapettavaksi. Remasterissa kuitenkin muutamasta nopeatempoisesta ”sankarinviitta” –musiikista on tehty hidastempoista ja ehkä jopa hieman unettavan oloistakin. Myös poikkeuksia löytyy, ja pelissä on myöskin niitä kauniita ja tunnelmaa nostattavia kappaleita, joista yksi esimerkki tässä postauksessa. Tämä veisu kuuluu myöskin siihen ”hyvät peliveisut” –listaan itsellä youtubessa.

pelin maisemat ovat silmiä hiveleviä


Mutta mitenkäs se stoori sitte tässä pelissä nyt menikään?
Peli heittää sinut suoraan taistelutantereelle.  Menet Hu-Manina raunioituvaan linnaan taistelemaan pahaa Meka Dragonia vastaan, jossa käykin kehnosti kun saat kirouksen ja muutut Lizard-Maniksi. Pelin idea siis on käytännössä päästä eroon kirouksesta sekä muuntautua takaisin Hu-Maniksi, ja näin pääset taistelemalla eri lohikäärmeiden kanssa. Aina kun päihität dunkun päävihun, muuntaudut eri hahmoksi. Näihin hahmoihin lukeutuu Lizard-Man, Mouse-Man, Pirahna-Man, Lion-Man sekä viimeisenä muttei vähäisimpänä Hawk-Man. Kaikilla hahmoilla on omat taitonsa, esimerkiksi Lizard-Man voi syöstä tulta ja Pirahna-Man uida. Matkan varrella joudut myös keräämään erilaista varustusta itsellesi päästäksesi tuleviin koitoksiin. On miekkaa millä pystyt muuntamaan itseäsi eri hahmojen välillä sekä on haarniskaa, minkä avulla voit kävellä laavassa. Kun olet päihittänyt kaikki 6 lohikäärmettä (mukaanluettuna tämä kirouksen asettaja Meka Dragon) pääset kirouksesta eroon, ja Hu-Man saa oman ihmismuotonsa takaisin.

Vaikkakin alkuperäisen ei oo voittanutta, tulen varmasti monet monet kerrat pelaamaan remasteroitua versiota. Peli itsessään on viihdyttävää ajantappoa, eikä siihen näin toisen läpipeluukerran jälkeen ole vielä kyllästynyt.  Wonderboy 3 Dragon’s Trap on kuitenkin vienyt paikan minun sydämestäni.









Aarinkoosta kesää lukijoille!

-murmu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti