torstai 28. syyskuuta 2017

Beyond Eyes (2015)

Olen aina ollut heikkona nätteihin ja lyhyisiin seikkailupeleihin. Ne vievät mukavasti ajatukset pois ankeasta arjesta silloin kun sitä tarvitsee. Beyond Eyes vei ajatukset ihanan kesäisiin väreihin, kivaan äänimaailmaan sekä haikean kauniiseen tarinaan. Valitettavasti peli on kuitenkin älyttömän lyhyt, hidastempoinen ja ei aiheuta sitä tuttua kutinaa, jonka vuoksi peli pelataan uudelleen. 

Beyond Eyes on seikkailupeli, jonka kehitti Tiger & Squid ja julkaisi Team17 4.8.2015. Se löytyy Xbox:lle, Ps4:lle ja Pc:lle. Omaan Steam-kirjastoon peli eksyi Humble Bundlen kesäalesta. Peli ei ole niitä kalliimpia ja maksaa Steamissa vähän päälle kympin. 

Pelin värimaailma on kaunis

Pelissä liikutaan Rae nimisellä 10-vuotiaalla, joka on menettänyt näkönsä ilotulitteiden kanssa tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Tyttö on arka ja viihtyy parhaiten yksinään tai pulskan Nani-kissan kanssa. Yhtenä päivänä Nani katoaa ja Rae lähtee etsimään rakasta ystäväänsä kodin ulkopuolelle. Ulkomaailma on kuitenkin pelottava ja täynnä ääniä, jotka monet ovatkin jotain aivan muuta kuin miltä aluksi kuulostaa. Askel kerrallaan Rae tunnustelee tietä eteenpäin ja kohti Nanin kohtaloa.

Rae ja hänen pullea kaverinsa Nani

Rae ei näe, mutta kuulee ja tunnustelee ympäristöään. Muuten valkoinen ympäristö saa väriä Raen mielikuvituksen turvin. Hahmolla liikuttaessa ympäristö hahmottuu sitä mukaa kun Rae liikkuu. Kaikki on värikästä niin kauan kun Rae tuntee olonsa turvalliseksi. Kun jotain epämukavaa, pelottavaa tai ahdistavaa tulee vastaan, maailma muuttuu kylmäksi ja harmaasävyiseksi. Rae liikkuu hyvin hitaasti eteenpäin ja jää helposti kiinni puiden reunoihin tai puskiin. Mitään vaarallista ei voi vahingossa tapahtua, sillä näkymättömät seinämät tulevat vastaan, joten voit pelata turvallisin mielin ja tutkia mielin määrin.

Turvallisin mielin maailmaa tutkiva Rae

Ahdistunut ja pelokas Rae


Pelin pelaamiseen meni vain kolme tuntia, mutta suoraviivaisempi pelaaja onnistuu kyllä pelaamaan sen vielä lyhyemmässä ajassa. Achievement-metsästäjät saavat varautua olemaan hyvin kärsivällisiä etsiessään piilotettuja palkintoja, sillä Raen vauhdilla lyhytkin matka tuntuu ikuisuudelta. Ehkäpä tästä syystä peli on pidetty lyhyenä? Peli on sen verran hidastempoinen, ettei sitä kyllä kolmea tuntia enempää jaksaisi. Voisin kyllä kuvitella, että moni lapsi saattaisi pelistä tykätä. Oikeastaan pelin sijaan tästä olisi saatu oikein ihana lastenkirja. Arvosanaksi tulis: "Ihan kiva peli, mutta..."

-Lunitsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti